You are currently viewing Muş’ a İlk Aile Danışmanlığı Merkezi
Muş' a Aile Danışmanlığı Merkezi

Muş’ a İlk Aile Danışmanlığı Merkezi

Muş’ta İlk Defa Aile Danışmanlığı Merkezi Hizmete Açıldı.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Özel Pozitif Bakış Aile Danışmanlığı Merkezi hizmete açıldı. Danışmanlık merkezinde incelemelerde bulunarak Muş’ta bir eksiğin daha giderildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, işletme sahibine teşekkür ederek risk gruplarına yönelik yapılan tüm hizmetleri önemsediklerini söyledi. Aile Danışmanlık Merkezi’nde gerekli tüm donanımın olmasının sevindirici olduğunu ve Muş’ta ilk defa Aile Danışmanlığı Merkezi’nde bu hizmetin verilmesinin önemli olduğunu ifade eden Aksoy, “Böyle bir yatırımın, böyle bir hizmet anlayışının ilimizde başlatılmasına öncülük eden kardeşimizi tebrik ediyoruz. Çünkü bu risk gruplarına yönelik hizmetlerin maddi boyutundan çok sosyal boyutu önemlidir. Bazen sosyal boyutlarda ekonomik çıkarlar ikinci plana atmak gerekir, işletme sahipleri de ekonomik boyutu ikinci plana atıyor. Dolayısıyla böyle bir hizmete başvurmak, böyle bir hizmeti ilimizde hakim kılmaya çalışmak çok önemli bir girişimciliktir. Bu anlamda arkadaşımızı gerçekten tebrik ediyorum” dedi.
Sosyal sorunların çözümü noktasında böyle hizmetlerin olması gerektiğini kaydeden Aksoy, “Risk grupları ve tabi ki bu hizmet grubunda risk grupları dediğimiz aileler ve yaşadığımız toplumsal sorunlar böyle bir hizmetinde gerekliliğini önemle arz etmektedir. Gerçekten ilimize başlangıcı olarak, böyle bir hizmeti başlatmaya çalışmanın gerekliliği ortadadır. Herkesin bildiği gibi sosyal sorunlar yaşıyoruz. Çocuklarımız, kadınlarımız, diğer çalışan bireylerimiz birçok sorunla karşılaşmakta, bazen de ikili ilişkiler ile bu sorunları giderilmesi gerekirken birey bunu içine atmakta ve sorunlar yaşamaktadır. Bu tür merkezlerimiz en azında psikolojik sorunları atabilecekleri, doğru yönde yönlendirilebilecekleri yerlerdir. Bu anlamda bu merkezleri önemsiyoruz. Arkadaşlarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. İlimiz adına Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz adına teşekkür ediyorum. Bu kuruluşlar yükümüzü hafifletecektir. Tabi bu yönde yapılacak olan tüm çalışmalarda Aile ve Sosyal Politikaların yanlarında olacaklarını da bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Birçok sosyal sorunun yaşandığını ve bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ciddi çalışmalarının olduğunun altını çizen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz gün bimer’e bir yazıdan bahsetmek istiyorum; rüya görmüş bir arkadaşımızın ısrarla ‘buraya bakın’ demesi bile bizi ilgilendiriyor. Kaza sonrası ve bir şehit haberi sonrası ve birçok müdahale de bizi ilgilendiriyor. Alanımız geniş hamdolsun. Bu dönemde idarecilik yapmak kolay, çünkü imkanlar fazla. Tabi Muş ilimizde bu işi doğru ve verimli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki her geçen gün sorunlar artıyor ve bu sorunlara yönelik yeni merkezlerimiz, yeni hizmet alanlarımız ve yeni uzmanlık alanlarımız geliştiriliyor. Bu çalışmaların yeterli olduğunu tabi düşünmüyoruz, çünkü her geçen gün sorunlar büyüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız stratejilerini belirliyor, Bakanlığımız bu konuda ciddi denemeler ve girişimlerde bulunarak köklü çözümler yapıyor.”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) olduğunu ve Muş’ta ilk etapta 18 kişi ile başlayacağını vurgulayan Aksoy, “Ayrıca Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) var. Nasıl ki her ailenin bir hekimi varsa bizim de her ailenin bir psikologu ve bir sosyal çalışmacısı ile danışmanı olacaktır. Bu anlamda ASDEP, Muş’ta ilk etapta 18 kişi ile başlayıp bütün risklere yönelik çalışmalarımızı yapacağız. Bunlar bizi ilgilendiriyor, çünkü insanın yaşadığı her şey aile ve sosyal politikaların ilgi alanına girmektedir” şeklinde konuştu.
Aile Danışmanlığı Merkezi İşletme sahibi Müttalip Bingöl ise, “Merkezimiz, bireysel olarak yetişkin terapisi, uyku bozuklukları, kişisel gelişim, kendini ifade edememek, kararsızlık ve hayata anlam verme gibi hizmetleri vermektedir. Bunun yanında aileler için aile eğitimi, aile terapisi, ana-baba eğitimi, aile içi iletişim eksikliği, eşler arası diyaloglar, çocuk ve aile gibi evlilik hazırlıklar, evlilik problemleri, evlilikte boşanma, evlilik süresi, evlilikte iletişim eksikliği hizmeti verilmektedir. Ayrıca çocuklar için ise ergenlik dönemi, ergenlikte bağımlılık, ergenlik takıntısı, sınav kaygısı ve öğrenme eksikliği gibi hizmetlerimiz var” diye konuştu