Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

sertifika-programi

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

464 saatlik bir süreyi kapsayacak olan modüller eğitim sonucunda MEB onaylı Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası verilecektir. Sertifikalar 04.09.2012 tarihli 28401 sayılı Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğine uygundur.
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Eğitimi 3.5 ay sürecektir. Her katılımcının eğitim alabileceği esnek saat uygulaması olacaktır. Eğitim sonunda MEB gözetiminde sınav yapılarak başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacaktır. Başarısız olanların 4 defa sınava girme hakkı vardır.

Kimler Katılabilir?

Eğitim yönetmeliğine uygun psikoterapi alt yapısına sahip hekimler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri ile aşağıdaki ilgili bölümlerin mezun ve son sınıf öğrencileri katılabilir.

Çocuk Gelişimi Uzmanları ; Mesleğin Getirimlerinden dolayı sürekli aileler ve çocuklarla beraber iç içe oldukları için hem kendi mesleklerini hemde Aile Danışmanlığı yapabilirler. Hatta kendi danışmanlık merkelerini açıp birebir program uygulayabilirler.
Uzman, Asistan, Pratisyen Hekimler ; Hekimler de kendi yerlerini açabilme ve danışmanlık merkezlerinde danışmanlık yapabilme haklarına sahiptir.
Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar : Psikolojik danışmanlar evet kendi yerlerini açıp danışmanlık yapabilirler ama Aile Danışmanlığı yapamazlar. Aile Danışmanlığı yapabilmeleri için bu sertifikaya ihtiyaçları vardır.
Sosyal Hizmet Uzmanları ; Sosyal Hizmet Uzmanlarıda mesleğinin getirisiyle huzurevleri, hastahaneler gibi ortamlarda bulundukları için bir çok aileyle iç içeler. Aile Danışmanlı ile bir çok aileye danışmanlık yapabilirler.
Psikoloji ve PDR son sınıf öğrencileri ; Psikolojik bölümleride psikolojik danışmanlar gibi kendi yerlerini açıp danışmanlık yapabilirler ama Aile Danışmanlığı yapamazlar. Aile Danışmanlığı yapabilmeleri için bu sertifikaya ihtiyaçları vardır.
Sosyologlar ; Sosyologlar günümüz şartlarında mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısı yaşayabiliyorlar ama Aile Danışmalığı eğitim ve sertfikası ile beraber bu sorunada çözüm bulabilirler. İsterlerse kendi yerleri açabilirler yada danışmanlık merkezlerinde Aile Danışmanlığı yapabilirler.
Hemşireler ; Hemşireler yoğun nöbet çizelgelerinden dolayı sorun yaşayabiliyorlar. Esnek çalışma saatlerinde çalışmak isteyen özel hayatına daha fazla vakit ayırmak isteyen hemşirelerde aynı şekilde Aile Danışmanlığı tercik edip danışmanlık yapabilirler.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’ nın akışı

1. 464 saatlik eğitimin 300 saatini teorik , 132 saatini uygulama ve 32 saatini ise süpervizyon olarak tamalayacaktır.
2 Öğrenci kayıt olduktan sonra modülleri takip edebilmesi için, e-mailine öğrenci kayıt bilgi ve şifresi gönderilecektir.
3 Modüller öğrenciye canlı ders, video ve doküman şeklinde verilecektir.
4 Canlı dersler esnasında öğrencilerimiz sorularını eğitimcilerimize iletebilecektir.
5 Her modülde öğrencilere modül ödevi verilecek ve bu ödev elektronik ortamda istenecektir.
6 Öğrenci 132 saatlik uygulama eğitiminde, eğitmen tarafından kendisine verilecek danışma çözümlemeleri, kitap, sunular ve örnek vakalar üzerinde çalışacak ve bunların değerlendirme ve analizlerini elektronik ortamda istenecektir.
7 32 saatlik süpervizyon kısmında ise aileler üzerinde vaka çalışması yapılacaktır. Süpervizyon dersleri bir süpervizör eşliği ve kontrolünde gerçekleştirilecektir.